İŞ HİJYENİ
ü Endüstri Hijyeni;
·
işyerinde oluşan hastalığa neden olan,
sağlık ve iyilik halini bozan işçiler ve toplumdaki bireyler arasında önemli
ölçüde huzursuzluk ve verimsizlik yaratan
·
çevresel etkenler (ortam koşullarını) ve
stresleri gözlemleyen (tanıyan),
·
değerlendiren ve
·
kontrol altına alan teknik ve sosyal
disiplin
ü İŞ HİJYENİNİN PRENSİPLERİ dört tanedir:
§ Tahmin edebilme,
§ Tanıyabilme,
§ Değerlendirebilme,
§ Riskleri denetleyebilme.
ü İş Sağlığı, İş Güvenliği ve İş Hijyeninde hiyerarşi şu şekildedir;
§ Mühendislik / Teknik Kontroller
§ Çalışma Ortamı Kontrolleri
§ İdari / Yönetsel Kontroller
§ Kişisel Koruyucu Donanımlar
Tahmin edebilme ve tanıma’dan sonra bir iş
hijyenisti iyi bir değerlendirme için gerekli ölçümleri
yapabilmelidir.Ölçümlerden sonra ise iş sağlığı ve güvenliği ekibinin diğer
elemanlarının danışmanlığında riskleri tolere edilebilir limitler içine
alabilmek için tavsiyelerde bulunmalı ve denetim önlemlerinin alınmasını
sağlamalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder